Saturday, April 23, 2011

Hari Yang Sewngals..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

 Hari nie hari yang betul-betul menyedihkan coz aku gi exam hall lambat 15 minit gara-gara adew accident mase on da way gi collage.  Memang choiyy..!  Bila da sampai collage terkial-kial cari tempat parking motor.  Adoyaii..meme sewngals la..!  Kelam-kabut aku dibuatnya.  Masuk jep exam hall bleyh katew sume tgok aku coz yang wat lam uh juz tak sampai 30 orang pown.  Arrggghh~~~  tak sempat na rest apew da terus buka paper wat..  Walaweyyhh~~~  Hampeh giler..! Gelabah munyer pasal 1 menda tak ley na piker apew da.  Geram betul aku..!  Amek masa jugak la nak jawab sume soalan uh.  Da masa juz 2 jam jep.  40 soalan objektif 3 soalan subjektif jenis esei.  Bahagian esei untuk setiap soalan dipecahkan kepada 2 so its mean 6 esei aku kena wat & jawab.  Sakit otak plus lenguh tangan beb.  Yang mana tak taw aku pakai ikut logic akal jep mudah-mudahan betul la an.  But paper Islamic Thought of Civilization nie memang hard sangat9 hope aku daw at yang terbaeekk  ^^

Tuesday, April 19, 2011

Apam Polka-Polka Dot

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Tolong Promote... J




Apam Polka Dot untuk tempahan sesuai for doogift, bufday, akikah,cukur jambul, kenduri, party and sebagainya..  harga 100pcs RM25 ada inti dan RM20 tnpa inti size s, size m 100pcs RM35 ada inti, RM30 tnpa inti..

INTI:- Bluberry, Coklat, Rasberry, Kaya, Kismis, Nenas, Oren, Haw Flake, Kelapa, Kacang Merah, Kacang Hijau..
*warna dan inti mengikut kehendak anda..^^ 

Penghantaran disediakan and for order just call this no 012-3496870 (Ayu)


  

Thursday, April 14, 2011

I LOVE YOU BABE

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

 (1/12/2010 - 5/12/2010)


...You are my love...
...You are my life...
...You are my everything...
...I can't imagine being anything...
...You are my best friends...
...And you are my Husband...
...I love you Baby...
...FOREVER...



With every kiss & every hug that you do to me make  
me fall in love with you every seconds, minutes, days, 
month, year & forever Babe





?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Special Lover..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

  You make me feel so special  
  
by the sweet things that you do,  
  
and sharing your life wonders  
  
your are a lover so true.  
  Your heart is full of tenderness  
  
your cup overflows with love,  
  I know that your love came  
  from our dear GOD above.  

  
You are always in my thoughts  
  as I hope I am in yours,  
  
your love is the sweetest fruit  
  
thru which life's blood just pours.  
  Walk with me as we grow old  
 
 please leave me not behind,  
 
 keep me always in your prayers  
  
good lover are hard to find.  

Perasaan Ini..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

 Cinta ini buat mu..hati ini buat mu..
 di sini ada cinta buatmu..
 Ku cinta kamO..Ku sayang kamO..
 untuk selama2nya di aty ku..
 Menyayangimu..mencintaimu..
 bukanlah satu kesilapan bagi ku..

✿ 1 Weeks At Cha'ah, Segamat Johor ✿

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Kenangan paling bermakna bagi aku..ekekeke..amacam pic nie? Adew gaya cam dentist ark? HAHAHA...Pic nie di capture mase kitaorang ngah busy2 mengemas rumah selepas banjir.  Alahai..bila diingat2 balik kelakar siott..sewngal pown adew..!  Yang ley pakai mask tue bkannya apew..time uh kitaorang ngah bersihkan segala kotoran yang adew at bahagian dapur.  Cehhh..!  Adew taek si Embun at dapur uh..nasib baek da keras klu lembek cam bubur haiisshh..garu pale jgk na mebuangnya.  Hehehe..aku kutip taek si Embun dengan tangan.  Ello..ello..aku bukan maen kutip cam gitu jew tau tapi tangan aku diikat dengan plastik then baru aku kutip.huhuhuhu.. Kredit to Tengku coz tolong ikatkan plastic at tangan saya yang halus mulus nie ae..hekhek.. Adeess..!  First time dalam hidup aku kuip taek kucing pkai tangan. Haiyaarkk..sewngals..!  Ase geli pown adew tp nak x nak kena buat..hehehe..  Selama 3 ari kitaorang mengemas rumah uh aku ase cam rumah kitaorg jew yang busy giler coz dew certain jiran uh dok relax jep siap stay at Balai Raya lagi padahal banjir da surut..
 Walaupon banjir melanda time aku gi sanew aku tetap epy plus2 coz sekurang-kurangnya aku dapat merasa kenikmatan banjir at snew..ekekeke.. Dok piki nak alek umah sebab manyak assigment x wat lagi..  Mampos aku coz dew 3 ari lagi kolej na start. Da la aku x wak homework gi snew coz klu aku wak pon kompom2 la aku x wat coz aku tsangat2 la bz nan husband tercnta..hehehe..  Punya la gi Yon Peng na cari tiket sampai driver bas uh tolong carikan bas tok seludup2 aku masuk balik Kedah.  Alangkah lega rasanya bila dapat so, habiskan duit gi Econsave..niat gi Econsave nak cari burung puyuh coz husband aku dok mengidam plak nak mam burung puyuh.haaaiisshh..! Terbalik suda..fening..fening.. Dok tawaf at Econsave uh tak maw2 last penat Tanya pekerja at situ burung puyuhnya adew kew tak.  Cehh..! Wat penat jew tawaf rupanya2 tak dew pown coz pekerja tue cakap dah manyak hari stok burung puyuh habis..  Memandangkan burung payuh tak dew so kitaorang borong la menda laen cam air vitagen nan epal merah.  Masa on da way nak balik Cha’ah husband aku nampok gerai jagung so berhenti seketika la kejap tok beli jagung.  Peeerrhhh...! Jagung bapak beso puas aeh klu pekena nie..yummy..yummy..  Agak kesewngalan la mase on da way balik uh coz dia dok pi maen send2 message plak padahal aku nie btul2 at belakang dia jep.  Haiisshh...ngada2 btul..habis bowink la uh..kan3..hakhakhak..
Elok2 jew sampai rumah tak sempat na rest apew lagi terus dia pi rebus jagung uh..tak tahan goda la tue..wakakakaka..kesian la kat dia.  Yang aku plak letak2 jew barang at dapur terus masuk bilik tukar baju pastu kuaq pi dok at ruang tamu.  Masa dok  relax2 at ruang tamu aku dok dengar Mak complain2 coz air tak dew.  Aku pown kuaq la sat pi tengok depa dok kecoh2 at belakang uh.  Kesian aku tengok si Tengku dok pi angkat air sowang2.  Aku masuk balik lam rumah niat nak ajak husband aku gi angkat air tgok2 dia pi on9..maen poker pulok..Haiisshh..!  Aku dok ajak punya la ajak last2 dia kata jap lagi la mama..5 minit jew..  Ea2 jew 5 minit..sampai terlelap mata aku dok tunggu dia at kerusi depan uh.  Last sekali maleh aeh na tunggu lama2 aku pi sowang2 at Tengku.  Semapt la jugak dok pi angkut air 2,3 nan Tengku last2 Tengku suh aku stay situ jap tunggu air.  Adoyaiii..ley plak dia tinggal aku sowang2 dah tue pada masa yang sama si Anja nan sepupu aku adew at situ.  Malu aeh aku na borak2 nan diaorang..nyebuk jep..!  Disebabkan aku nie malu sangat2 nan lelaki so aku call jep husband aku suh datang sini cepat2..  Hehehehe..tunggu punya la tunggu aku Nampak dia jalan lenggang lengguk nan epal at mulut uh..  Perut ase lapo so dari jauh aku hentak kaki nak epal.  Ekekeke..dpat gak mam epal.  Maceh sanad2 yea..sodap sangat2 epal uh..  Pas mam epal kitaorang angkut air 2 trip jew kowt asenya pas uh balik coz alas an husband aku dah la mama..B nak balik kemas rumah plak la..  Amoiiihh..alasan dia bukan maen lagi ha..  Naasib baek dia kemas rumah betul2 klu tak aku wrestling2 da dia.  Huhuhu..  Sebelum kemas rumah kitaorang melantap jagung rebus dulu..sodap..manis..puas mamam coz jagung uh beso sangat2..baru bertenaga skit nak wat kjew rmah.
Hmm..klu ikutkan aku balik Kedah malam uh tapi tak bleyh sebab petang uh aku dew call pok cik bas yang satu lagi dia cakap sume full..tak ley na seludup2 da ha..Kesian btul aku..  Wisau dibuatnya..so, lpas bkemas petang uh husband aku ajak gi station bus at pecan tgok kowt2 la dew tiket bas on9.  So, gi la bertenggek at station bus petang uh nasib baek adew.  Kredit tok husband saya sebab susah2 ikhtiar wak saya gi station bas pas uh dok call manyak kaunter bas sebab nak usha tiket bas punyer pasal tok saya.  Sayang awak sangat2 & thanks a lot bibie.  Tiket suda dibeli dengan harga RM61.70..  Saya balik Kedah keesokan harinya time malam kol 8.30.  Malam uh sebelum tido husband aku gi rebus jagung..alahai..sempat lagi uh alas perut sebelum tido.  Yang kelakarnya punya la dia dok mam sampai bertongkol2 jagung sambil baring at riba mama dia last2 da tal mampu da nak mam sampai habis coz da terlampau kekenyangan.  Habis semua owing dia dok pi semawa sampai tak dak sapa yang nak last2 aku katew meyh la at mama B..ma gi letak at dapur.  Pas letak jagung at bawah tudung saji aku gi at ruang tamu balik.  Peerrhhh..bukan maen sedap lagi dia dok baring at atas riba mama sambil tengok tv tp last2 tv tgok dia.  Nantok sangat la tu tambah2 dalam kekenyangan maw mata dia tak lelap.  Hahaha...agak comey.. J
Pejam celik pejam celik 3/2/2011 bersamaan dengan hari annivessary kitaorang yang ke 7 bulan aku balik Kedah malam uh..agak sedey sangat2 sampai aku nangis lam bas uh.  Tak taw nak  cover cam new da yang pastinya aku sebak..na ketawa pown gitu2 jep tue pown sebab dok tgok gelagat Danny at luar bas.  Masa lam bas sebelum bertolak balik Kedah sempat gi aku dok message2 dia padahal dia adew bertentang dengan aku jep.  Dok tgok dia dari cermin bas jep.. sayunya ati aku nak balik sebab aku da stay seminggu at situ.  Ase cam da lame sangat2 dok situ..berat ati nak tinggalkan dia.  Teresak2 aku nangis..nasib baek at sebelah aku x dew sapew2..selamat la skit asenya..ley la cover skit2.  Malam uh bas aku bertolak kol 9  & aku sampai at Kedah kol 6 pg.  Masa lam bas uh na tidow pown x ley coz terkenangkan husband tercinta.  Hmmmm...sya rindu awk..!  Pape pown thanks pada awk sekeluarga sebab sudi bagi saya tumpang tido,makan,minum & so on..sya rasa epy sangat2 stay ata snew even time uh banjir melanda.  Tue la pengalaman paling the best & takkan pernah saya lupew saat2 uh..^_~ Mmmuuahhhhx9 untuk awk sekeluarga..

THIS IS MY WISH FOR YOU

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

  LOVE..to complete your life  
  HUGS..when spirit sag  
  LAUGHTER..to kiss your lips  
  SMILE..when sadness intrudes  
  COMFORT..on different days  
  CONFIDENCE..for when you doubt  
  PATIENCE..to accept the truth  
  BEAUTY..for your eyes to see  
  COURAGE..to know yourself  
  RAINBOW..to follow the clouds  
  SUNSETS..to warm your heart

Ku Ingin KamO...

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Wednesday, April 13, 2011

5 Days With You..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????





You make me so hot, make me wanna drop
You're so ridiculous, I can barely stop
I can hardly breathe, you make me wanna scream
You're so fabulous, you're so good to me
Baby..Baby..
Fify Dayana Binti Subano
I can make you say everything that you never said before
I can make you do anything for me that you never do with another girls
Now...i let you do anything again and again..
Kiss me gently..touch me softly..hold me quickly..
You and me drive into the corner
And kiss without a sound
I want to stay this way forever
Because I love the way you do to me Baby
Every second, every single time
I think of you Baby
5 days honeymoon with you 
Makes me smile, loud, happy, sad plus angry 
You're the best and so amazing
Love you damn much my husband
Thanks for the coming and everything that you do to me Baby 

Love Me..Kiss Me..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????



 

....Love me, Love me....
....Say that you love me....
....Fool me, Fool me....
....Oh how you do me....
....Kiss me, Kiss me....
....Say that you miss me....
....Tell me what I wanna hear....
....Tell me you love me....







The Started Story Of Me & Her

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

 First time aku wat Tagged ( laman social ) aku join group penk. Then 2, 3 ari pastu group tue approve aku. Melalui situ aku start adding budak2 penk, lessy dengan gaypenk. Aku tengok2 profile tag diorang tapi ada yang certain2 tu buat private so tak boleh nak travel2 la profile diaorang. Bila dah lama2 budak2 group tue approve aku so dari situla aku start kenal & contact dengan diorang sume. First aku boleh kenal Babe aku dekat tag la. Aku add dia..lame bebenor dia nak approve aku. Bila dia dah approve aku dia yang start dulu hantar message dekat tag. Lbh kurang cam nie la katanya Aii….Afie jarang online taw sebab busy & tak dew masa. Ni no Afie *** - ******* Aku pon apew lagi amek la kan no dia save dalam handphone. Lepas save no dia gi buka profile dia. Picture dia comel2 belaka aeh..so cam biasa aku kan jenis suka komen ngomen picture org. Waktu tu dia pakai pic profile yang adew Wonder Pet at sebelah. Aku skew style rambut dia,semart meyh cam ala2 Korea gitu..huhuhu.. Betul2 jew lepas online aku mizkol dia pastu send message cakap lebih kurang cam ni la Nie Yana at tag..yang awak adew bagi no kat tag tu.. Tak silap aku time tue dia tengah kejew kowt. Start dari situ la aku contact2 dia walaupon time tue aku pakai celcom & dia pakai maxis... Dia kerap call & message aku time tu. Tak kedekut langsung dak nie..kesian pown adew coz selalu sangat contact aku coz kita org pakai tak same line... Lame, timbul la perasaan  at dia..but time tu dia dah dew gf. Adeesss…melepas..But aku pendamkan dulu perasaan nie. Dekat sebulan adew kot aku kenal dia. Tak silap aku time tue dia dew krisis kot dengan gf dia. Ntahla...aku tak amek port sangat pasal hal tu. Aku makin close dengan dia. But dew certain2 hari dia sukew hilang macam chipsmore. Brape aribulan ntah aku kena check in hostel selama seminggu coz budak2 sem 1 wajib stay hostel time orentasi...adik aku antar naek motor. Nasib baik time tu bag sume abah aku dah hantar gi hostel time dia nak gi kejer. Masa at atas moto tu aku dapat message dari dia,  dia kata jangan contact Fie dalam 2,3 hari nie..tunggu sampai Fie contact awk ..aku nak reply message dia tapi asyik sending faild. Aku pon gi la buka sim pastu time ngah buka adik aku wak moto gi langgar bonggol amenda ntah at atas jalan raya uh sampai sim aku terpelanting jatuh at atas jalan raya. Nak berhenti gi cari sim tapi tak boleh coz aku kejar masa..mana tak nya kena check in sebelum kol 4 ptg. Adew bape minit jew lagi nak kol 4 pastu faham2 jew la..dah nama pon jatuh at atas jalan raya so, time tu manyak kete, moto ngn lori2 besar lalu lalang...bahaya tue.. Aku pown biokan jewla..Seminggu aku tak contact dia. Windu meyh. Aku asyik fikir conform dia x boleh nak contact aku..dah la laptop tak bawak time tu. Klu adew laptop senang la aku nak contact dia. Seminggu orentasi penat meyh..dah habis sume aku balik rumah. Aku gi online tag sebabnya aku nak amek no dia at inbox. Fuhhhhh...!!! Nasib baik aku tak delete lagi message tu..epi kowt time tu..Aku message dia pakai no baru. Huhuhu..nasib baik dia reply.  Katanya ingat dah tak nak member dengan dia. Aku pon explain la at dia pasal sim aku terjatuh at tengah jalan. Then dari situ kami start contact macam biasa walupon dia selalu hilang cam chipsmore..yang tak boleh blahnya asal nak hilang tu sempat lagi uh gitaw & pesan jangan contact dia selagi dia sendiri tak contact aku. Dah dia katew gitu aku ikutkan jewla. Sepanjang aku kenal dia.. dia selalu call aku. Berdebar2 juga nak angkat calling dari dia..hahaha..asal dia call jew kitaorang asyik ketawa jew..senyum sokmo..cam orang giler pon ada. Tambah2 plak dia suka ngusik aku..adoyai..
Ada1 malam tu dia boleh tacing2 dengan aku. Huh...dia hantar message katakan lah suatu hari nanti tetiba saya hilang, tak contact awak dalam jangka masa yang lama pastu lost contact apa awak rasa? Bila dia hantar message cam2 tetiba aku sebak..air mata mengalir..nak reply message dia pon tak boleh sebabnya aku dah terketar2 dah..aku call dia kenapa cakap macam tu..dia boleh cakap saja..Cuma nak tawu apa yang awak rasa... Adoyai..aku punya la fikir kenapa dia tanya soalan macam tu. Malam tu aku ckap kat dia yang aku dah mula suka & sayang dekat dia..jadi aku tertanya2 sebab tu kew sampai dia cakap macam tu..hmmm..klu disebabkan tu malu meyh..perigi cari timba la plak..adoyai...!!! Dia ada kata kat aku yang dia tak boleh terima aku dengan alasan malas nak fikir pasal gf2 coz wat sakit kepala & wat sakit hati..yang dekat kew jaoh kew same jew. Bercinta dengan monyet lagi bagus..tak pon solo.. dia cakap dia tak nak bercinta lagi sebab tu bila aku Tanya pasal cauple dia cam nak tak nak jew story. Pastu tak ingat dah pew yang kitaorang tacink2 kan. So, start dari hari tu aku tak letak harapan yang tinggi sangat perasaan aku dekat dia & start daripada tu juga aku dengan dia dah jarang contact. Klu contact pon aku tunggu dia yang contact aku dulu coz aku tak nak nanti dia cakap aku gedixs & 1 lagi aku tak nak kacau dia time kerja. Buatnya time aku call @ message dia tengah kerja kan mengganggu namanya. Hmmmm...kebetulan plak time tu Ayoi always contact aku. Dia ajak cauple so, aku tak fikir panjang sangat dah..pew yang aku taw lebih baik terima orang yang suka & cintakan kita daripada menunggu benda yang tak pasti. But aku cauple dengan Ayoi kejap jew 2 minggu adew kowt. Sebabnya aku tak boleh pergi jauh dengan dia. Gatal siottt meyh dia uh..1 lagi hari2 kitaorang gaduh. Benda yang kecil boleh dia perbesar2kan..semak kepala..padan mukew dengan aku, gatal sangat gi terima org kan dah kena. Masa aku tengah krisis dengan Ayoi, Fie muncul balik..hati aku mula berbelah bahagi sebabnya aku sayang giler2 at dia walaupon time tu aku dengan Ayoi. Then aku wat keputusan nak clash dengan Ayoi sebabnya aku lebih sayangkan Fie walaupon dia tak boleh nak terima aku. Masa aku clash dengan Ayoi aku langsung tak dew rasa macam mati suami coz aku terima dia sebab dia sukew aku bukannya sebab aku sayang & love dia. Rasa bersalah pon adew at Ayoi. Aku minta maaf at dia..hmm...rasa macam perempuan jahat la plak. Hampir seminggu dah aku clash dengan Ayoi.. tapi tak pernah pon aku bercerita dekat Fie. Hmm...aku message dia macam biasa pastu tetiba dia cakap bila dah lama2 member dengan aku, dia dpat rasa yang aku nie lain dari girls yang pernah dia kenal..so, dia cuba tok mengenali aku dengan lebih rapat. Then tetiba masa ari pukul Sabtu ( 3 JULAI 2010 ) 4.30 ptg dia lamar aku jadi permaisuri di hati dia. Alangkah terkejutnya aku rasa macam aku sorang2 jew kat atas bumi nie..aku terketar2 nak reply message diacoz aku rasa macam tak berpijak di bumi yang nyata.. macam mimpi pown adew. Tetiba air mata aku mengalir membasahi pipi..saat yang aku tunggu tetiba jadi kenyataan, aku terharu sangat. Betapa indahnya saat tu walaupon dia propose aku hanya melalui message. Start dari situ aku mula wat blog at myspace..copy gambar2 dia pastu letak at photos sampai menghiasi profile2 myspace ngan tagged..betapa gilernya aku..huhuhu... Hati aku berbunga2 sangat..indahnya perasaan..tak pernah aku rasa perasaan macam nie I You....!!!

I'm Promise Babe

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

..Seluruh Jiwaku..
..Hanya dirimu yang ku mahu..
Dilubuk hatiku..
..Cuma dirimu yang aku perlu..
..Biar apa jua keadaan sekalipon....Takkan pernah ku meninggalkanmu....Kerna ku tak bisa..
Tanpamu tiada bererti....Tanpamu ku tak mampu berdiri....Telah ku berjanji....Aku akan tetap setia dgn mu....Takkan berpaling....Walaupon banyak halangan yg mendatang..
..Akan ku terus mencuba menempuhinya..
..Kerna cintaku bukanlah cinta biasa..

❦A.F.I.E ❦

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

..Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa mu.. 
..Fahamilah ku.. 
..Kerna ku tak bisa terus hidup tanpa mu.. 
..Bagaimana ku nanti..                           
..Bila tiada yang dapat menggantimu.. 
..Yang ku ada hanyalah kamu saja..
..Saat mata terpejam..
..Hanya kau yang ku terbayang..
..Yang menghapus segala rasa di jiwaku..
..Saat mata terbuka..
..Kamulah yang pertama..
..Yang ku lihat disaat ku terjaga.. 
..Tak mampu aku bayangkan.. 
..Bagaimana hidupku tanpa dirimu..

Tidak Mahu Yang Lain Selain Kamu....

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Setiap detik saat, minit, jam dan hari aku memanggil namamu..
Hanya kau di hatiku..
Tiada yang lain selain kamu..
Sesungguhnya aku, benar-benar menyintaimu..
Menyayangimu sepenuh hatiku meskipun ku tahu kau dan aku jauh..
Ku tidak mahu jarak di antara kita menjadi masalah..
Cuma yang ku mahu..
Percayalah kepadaku..
Kejujuran, kesetiaan, cinta, sayang semuanya adalah untukmu..
Ku juga mahu kau tahu..
Bahawa yang sebenarnya...
Ku tidak peduli apa kata mereka di luar sana mengenai kita..
Sesungguhnya, mereka tidak mengerti perasaan kau dan aku..
Buat insan yang sangat istimewa bagiku...