Sunday, May 29, 2011

✿ Kata Haty ✿

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

✿ Gambar Itu ✿

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Gambar itu..
Adalah cinta hatiku..
Yang sering ku tatap sepenuh hatiku..
Yang sering ku usap sepenuh belaianku..
Yang sering membuatku tersenyum selalu..
Gambar itu..
Adalah cinta hatiku..
Yang membuat aku terleka seketika..
Kuyu layu matanya..
Manis bergula senyumannya..
Wajahnya comel ayu bak bulan purnama..
Membuatkan aku asyik seketika..
Gambar itu..
Adalah cinta hatiku..
Membuatkan aku terkenang saat suka duka..
Yang sewaktu dulu kami pernah bersama..
Perit dihati terseksa dijiwa..
Dialah cinta dialah segalanya..

p/s :: Pasport pic dia dalam dompet saya :’)

Kata "mereka"..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????


Kata “mereka”..
Aku perempuan lahanat..
Aku perempuan murahan..
Aku perosak hubungan..
Aku perampas kebahagiaan..
Tergamam seketika..
Lalu terbaring layu..
Fikiranku melayang..
Sebak didada..
Fikiranku jadi tak keruan..
Memikirkan apa yang diperkatakan..
Adakah benar apa yang dilemparkan..?

p/s :: Aku tertanya-tanya =_=

Deleting..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????



p/s :: saya tak mampu..

Thursday, May 26, 2011

Kepada "Kalian" , Dia dan Dia..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????


Malu bila digelar sebagai perampas..
Malu bila dicanang cerita sana-sini..
Sedih bila “kalian” memanipulasikan saya, dia dan si dia..
Sedih bila tidak ada yang mahu mendengar penjelasan..
Sedih bila diri ini dilepaskan ..
Sedih bila mengenangkan segalanya..
Kini..terpaksa membuat pilihan..
Tersepit dari segala sudut kamar..
Demi kesenangan, kebahagian dan ketenangan..
Diri ini terpaksa merelakan meskipun pahit menelannya..
Kini tinggallah kenangan..
Terkubur layu ditengah jalan..
Segalanya-galanya telah hilang..
Namun dihati ini susah untuk melupakan..
Kerna segalanya telah terpahat dihati..
Maaf pada “kalian” yang memanipulasikan saya,dia dan dia..
Diri ini terpaksa pergi demi kesejahteraan..
Tidak mahu ada yang berperang sesame diri..
Cukuplah sampai disini..
Janganlah memanipulasikan orang lain lagi..
Namun disini ingin ku kongsikan..
"Kalian" akan saya kenangkan..
Saya tak minta kalian buat begitu..
Tak pernah saya terfikirkan..
Saya tahu "kalian" berniat baik..
Tapi biarlah sampai disini..
Tindakan "kalian" telah merubah segalanya..
Namun saya ucapkan terima kasih sekali lagi..
Padam kan lah perasaan risau dan takut..
Sebab diri ini tidak berdendam mahupun marah..
Hanya kecewa dengan semua ini..
Ada lagi yang ingin saya kongsikan..
Diri ini tidak marah tidak berdendam..
Cuma menahan kesakitan, keperitan dan kekecewaan..
Sampai hujung hayat hatiku ini akan terus menahan..
Menahan kerinduan yang teramat sangat..
Hatiku ini cuma pada yang satu..
Kepada cinta hatiku yang pertama dan terakhir..
Hanya kepadanya meskipun diri ini telah dilepaskan..

p/s :: Maaf pada kalian sekiranya saya diam dan terus mendiamkan diri sehingga tidak dapat contact saya lagi.  Terima kasih sebab care pasal saya tapi cukuplah sampai di sini.  Biar saya hilang dari pandangan kalian semua. Kepada CINTA HATI saya..saya sayangkan awak sangat2 dan akan terus cintakan awak dari jauh :’)

Monday, May 23, 2011

Aku..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Aku ada ruang sendiri..
Jangan tanya kenapa dan mengapa..
Hidup ini adalah aset aku..
Ceria selalu hingga ke tahap maksima adalah buruanku..
Hidup ini mesti bebas..
Makan, minum, bermain..
Ini adalah kehendak maksima aku..
Jangan tuduh aku jahat sebelum kenal aku..
Aku tahu apa yang aku buat..


p/s :: Don’t judge the books by its cover~

Wednesday, May 18, 2011

Thanks For This..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????


Thanks for this my LeBiu PoeBer..
I’m crying when I see this on my wall fb..
So sweet..interesting~
OMG..!  It’s surprised me lol..
By the way I LOVE IT very much..

You Don't See..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????


Air mata itu mengalir lagi..
Ntahla..tak tahu yg ke berapa kali..
Pelbagai perasaan menghantui..
Sehingga membentuk delima dalam diri ku ini..
Apa yg harus aku lakukan lagi..?
Segalanya telah ku persembahkan untuk mempertahankan semua ini..
Namun..kejujuranku ini masih lagi diragui..
Seringkali masalah menodai diriku ini..
Apa lagi dugaan selepas ini..?
Hati kecilku menangis dan berharap agar dapat menabahkan diri..

p/s :: I’m so sad with all this..

Saturday, May 14, 2011

C.I.N.T.A

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Cinta..
Perjalanan kita masih jauh..
Setiap persinggahan pasti ada dugaan..
Sebalik dugaan pasti ada pengajaran..
Pengajaran itulah yang membentuk kematangan..
Dan kematangan itu pula akan membentuk kebahagiaan..

p/s :: Nak atau tak kitew kena tempuhi sume nie..
         Adat bercinta meme lah gitu..

Wednesday, May 11, 2011

Kekhilafan Diri..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????


Setelah ku terjatuh baru kusedari..
Duduk sendirian memikirkan kesalahan diri..
Kesalahan yang ku lakukan tanpa ku sedari..
Kau kekasih hingga akhir nanti..
Ku berjanji takkan ku ulangi..
Wahai kekasih maafkanlah kekhilafan ku ini..
Segala kekhilafan ku ini amat ku akui..

p/s :: Thanks sebab sedarkan saya

Teringat Dulu-Dulu..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????


..First time face too face..
..First time ngedate..
..First nite..
..First time xoxoxoxo..
..First time  lunch with her..
..First time dinner with her..
..First time someone feed me a food..
..First time watch cinema..
..First time give her a gift..
..First time i get a silver chain with  "F " as locket..
..First time i get a silver bracelet..
..First time ride motorcycle (EGOS) with her..
..Everything is first with her...
..Never forget that moment..
..So sweet when we together..
..I love her damn much..
..I mizz her damn much..
..Wanna to see her again..
..Owhh..nooo..
..I can't wait anymore..

p/s :: saya rindu saat dulu-dulu

♥ When I Was Afraid ♥

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????


...When I first saw you...
...I was afraid to meet you...
...When I first meet you...
...I was afraid to hold you...
...When I first held you...
...I was afraid to kiss you...
...When I first kissed you...
...I was afraid to love you...
...And now I really2 love you...
...But I still afraid the day that I will losing you...

Tuesday, May 10, 2011

Kimia - Imelda Ahmad

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Aku mula jatuh hati kepadamu..
Setelah kau kata cinta padaku..
Masing-masing dulu kau punya pasangan..
Akhirnya kita bersama...

Pertama kali kita bersua bertentang mata..
Terasa ada kimia di antara kita..
Kau kucup pipiku..
Kau bisikkan cintamu..
Kau kata 'baby I love u'..
Kau cairkan hatiku...

Bahagia...
Ku rasa..
Di saat kita berdua bersama..
Memandang bulan terang..
Menyaksi bintang-bintang..
Kau seru akulah pelangi cintamu..

Monday, May 9, 2011

Jangan Bertengkar Lagi - Kagen Band (Lyric)

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

You'll Never Know..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????


You'll never know
How much I loved you
How much I cared.  

You'll never know 
About my pain
About my broken heart 

You'll never know 
How much I cried
Just lying on my bed 

And thinking of you . . . 

Sunday, May 8, 2011

Ku Akui...

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Ku akui..
Ku menggilai dirimu..
Ku mencintaimu..
Ku mengagumimu..
Ku menyayangimu..
Sungguh ku akui..
Ku perlukan dirimu..
Segalanya telah ku serahkan..
Sebagai mempersembahkan cintaku kepadamu.. 


p/s :: saya sayang awak ghillex2 

Entry Sebelum Rest..

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Seharian menangis..sangat penat..mata bengkak..badan sakit..kepala jadi berat..  Kesan daripada asyik menangis aku jalan pown  da tak betul.  Terasa tak berpijak pada lantai at rumah..terapung2..terlayang2..  Kepala sakit sangat2 sampai apew yang at depan pown tak nampak.  Last2 jatuh at tangga nak ke dapur tue..terseliuh kaki dibuatnya.  Bertambah bengkak mata aku sebab menangis kesakitan.  Esok bawu gi hospital.  Tengah2 malam nak gi hospital tak boleyh sebab Abah x dew coz kejew and tak dew sapew nak bawakkan aku.  Tak taw nak tulis apew lagi da..aku blur~  Tak dew semangat.
p/s ::  saya rindu waktu kitew dulu2 :’(

Wednesday, May 4, 2011

Sinopsis Drama Juvana TV3

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????


JUVANA, sebuah drama bersiri yang akan mengupas cites sal kehidupan pesalah2 juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, drama nie juga nak mendidik para penonton supaya mengambil ikhtibar la daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama nie ha...

Drama Juvana nie adew 13 episod, mengisahkan seorang remaja bernama Daim Yahya yang telah dituduh membunuh ibu dan teman lelaki ibunya. Pas uh Daim ni kena la anto gi at sekolah pemulihan akhlak Wira Bakti iaitu sekolah badan bukan kerajaan semasa umurnya 17 tahun.
Dalam drama ini Raja lakonan Bront Palare pegang watak warden hok jahat, Raja nie wat tak kisah at Daim (Zahiril Adzim) yang selalu kena buli nan penghuni2 asrama hok jahat nie. Macam menarik an drama Juvana ini, tambahan2 ada Bront Palare..  Aku meme minat nan dia ar since dia berlakon dalam citew Sinderella uh.. Termasuklah Zahiril Adzim uh..
Continue..continue~~ Pas uh Daim mendapat sinar gembira ar bila Cikgu Zakiah lakonan Izreen Azminda ( yang watak jahat dalam Samson Delaila). Cikgu Zakiah nie jadi org gud2 dalam drama nie. Dia bantu Daim yang lemah uh and selalu jadi mangsa buli ngan daxs2 samseng yang adew at sekolah uh.
Tue  serba skit ar pasal drama Juvana.  Drama nie adew at TV3 start dari 25 April , P/s...jangan lupa tengok taw setiap kol 9 malam ari Isnin.  Drama nie adew nilai-nilai moral yang tinggi dan sesuai la tok tontonan semua lapisan masyarakat.

Tuesday, May 3, 2011

Epy Anniversary For The 10 Months

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

 Epy anniversary love in our relationship for the 10 months 
 For rest of my life you will be in my heart 
 I love u so much Afie..mmuuaahhh9 




Every months that I'm with you
Has been better than before
It's hard for me to even think
How I could love you more
Every year you've graced my life
Has been full of happiness
I love your caring face and your voice
Your tender, sweet caress
Every months when this day comes
I'm filled with love and pleasure
Happy Anniversary Love
My Baby, My Love and My Everything

Monday, May 2, 2011

Hey Awak..!

?????? ????? ? ???? ???? ? ??????

Hey Awak..!
Yea..yea..awak la..!
Si Afie a.k.a Fify Dayana a.k.a Seri..blablabla..~
Awak..!
Saya harap awak taw betapew bermaknanya awak dalam hidup saya ni ha..!
Saya harap awak taw betapew care nyer saya pasal awak..!
Saya try sedaya upaya tok buat awak senyum tiap2 ari taw..!
Saya selalu cakap yang rambut awk style..shanteek lorh..menarik sangat..!
Saya nak jadi parter life awak yang paling bermakna sekali taw..!
Saya nak sangat awak cakap I LOVE U at saya tiap2 ari taw sebab tue yang saya tunggu..!
Jangan pernah tinggalkan saya taw..!
Saya rindu at awak sangat2 taw..!
Rindu awak..Cinta at awak sangat2 la..!
Awak faham tak nie..???